header banner
Default

Bu da gerçekleşti: madencilik yapan elektrikli otomobil


Elektrikli otomobiller ve kripto paralar, 2010’ların başından beri gittikçe kendini büyüten iki trend. İkisi de kısmen Elon Musk sayesinde bu kadar konuşulur hale geldi. Teknolojinin farklı dallarının meyveleri olan bu iki teknolojinin artık bir ortak noktası daha var. Kanada’da tasarlanan bir elektrikli otomobil, kullanımda olmadığı sırada kripto para mining’i yapabiliyor.

Apple CarKey’in listesine yeni araçlar ekleniyor!

Apple'ın arabaları açıp kapatabilmek için geliştirdiği CarKey özelliğine ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kanadalı üreticiler mining yapan otomobil geliştirdi

VIDEO: 3 dakikada dolan 640 km giden elektrikli otomobil 😍
Hakkı Alkan

Daymak adlı otomobil üreticisi, boşta olduğunda Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin kazımı yapabiliyor. Bu sıra dışı özelliği taşıyan elektrikli otomobilin adı Spiritus. Bir spor araba olan Spiritus, tamamen elektrikle çalışıyor ve estetik olarak da farklı bir tasarıma sahip. Onu öne çıkaran özellik tasarımı olmadığı için fazla konuşmaya gerek yok, eğer Spiritus çıktığında satın alanlardan olursanız aracınızı kullanmadığınızda size zahmet ettirmeden Bitcoin kazabilecek.

Aracın tasarımını net olarak gösteren test sürüşü videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/x8lddEPxvUk

Mining yapan elektrikli otomobil

Tek şarjla 480 kilometre yol gidebilen araçta Wi-Fi, yavaş da olsa şarj eden güneş paneli, GPS alarm sistemi ve 12 hoparlörlü ses sistemi gibi ek özellikler de var. Aracın mining yaparken hangi seviyelerde kazım hızına (MH/s) erişebildiğine dair bir bilgi yok.


mining elektrikli otomobil
Mining yapan elektrikli otomobil

Aracın üreticisi Daymak, bunun bir konsept olarak kalmayacağını iddia ediyor. Söylenene göre Spiritus gerçekten de satışa çıkacak ve müşterilere daha teknolojik bir deneyim sunacak. Aracın elektrikli olmasında ise göze çarpar bir çelişki var. Elektrikli otomobillerin fosil yakıt kullanmamalarıyla çevreye zararsız olduğu bilinir, ancak Bitcoin ya da Ethereum madenciliği pek de zararsız değil.

Araştırmalara göre mining, küresel ısınmaya gelecekte fark edilir derecede katkı sağlamış olacak. Elektrikli otomobillerin yaygınlaşması, dünya için iyi bir haber olsa da kripto para madenciliği ne yazık ki iyi haber değil.

Sources


Article information

Author: Mrs. Cassandra Richards

Last Updated: 1700071082

Views: 512

Rating: 4.4 / 5 (118 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Cassandra Richards

Birthday: 1917-03-12

Address: 280 King Parkway, Cynthiafort, DE 19128

Phone: +4194686882815162

Job: Art Director

Hobby: Cooking, Writing, Rowing, Dancing, Table Tennis, Coffee Roasting, Mountain Climbing

Introduction: My name is Mrs. Cassandra Richards, I am a fearless, radiant, capable, Adventurous, accessible, venturesome, accomplished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.