header banner
Default

Börteçine nedir?


bortecine-ne-demek-bortecine-anlami-nedir-14845598_281_amp

Günlük hayatta kullandığımız veya sıkça duyduğumuz, okuduğumuz bazı ifadelerin anlamları bilinemeyebiliyor. Bu ifadelerden birisi de börteçine oldu. Börteçine kelimesini günlük hayatımızda nadiren de olsa genellikle duyabiliyoruz. Peki, Börteçine ne demek? Börteçine anlamı nedir? İşte detaylar...

Börteçine ne demek? Günlük hayatta kullandığımız veya sıkça duyduğumuz, okuduğumuz bazı ifadelerin anlamları bilinemeyebiliyor. Bu ifadelerden birisi de börteçine oldu. Börteçine kelimesini günlük hayatımızda nadiren de olsa genellikle duyabiliyoruz. Peki, Börteçine ne demek? Börteçine anlamı nedir? İşte detaylar...

BÖRTEÇİNE NE DEMEK?

VIDEO: Mustafa Yıldızdoğan - Börteçine [Resmi Video]
MYD MÜZİK FİLM YAPIM

Börteçin veya Börteçine, Ergenekon efsanesine göre Türklerin yaşadığı yurdu çevreleyen demirden dağı eriterek Türkleri, Ergenekon'dan çıkaran demircinin adıdır.

Ancak bazı araştırmacılara göre Börteçin, söz konusu demirden dağı eritip delen demircinin değil, Türklere Ergenekon'dan çıkmaları için yol gösteren dişi kurdu (Asena) takip eden komutanın adıdır.

Bazı diğer kaynaklara göre ise Ergenekon'dan çıkarken Türkler'in takip ettiği dişi kurtun adıdır.

Gündem Yaşam Haberler

Sources


Article information

Author: Richard Newman

Last Updated: 1699726082

Views: 642

Rating: 4.7 / 5 (73 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Richard Newman

Birthday: 2003-11-01

Address: 45450 Joseph Dale Apt. 871, Collinshaven, LA 60287

Phone: +4642138447868014

Job: Mechanical Engineer

Hobby: Tea Brewing, Card Games, Geocaching, Baking, Poker, Beekeeping, Puzzle Solving

Introduction: My name is Richard Newman, I am a candid, intrepid, proficient, frank, tenacious, forthright, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.